Imam bayildi

Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1-2 cepe mari (noua ne place cu mai multa)
  • 250 gr rosii de gradina coapte
  • 5 catei de usturoi
  • parca am pus si eu ardei verde
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari. Se taie vinetele in doua.
Se scobeste miezul cu o lingura, avand grija sa nu perforati partea de jos. Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.
Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari. Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.
Se presara cu patrunjel verde. Eu n-am acoperit nici tava, n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional, dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase.


Imam bayildi se servesc calde.
sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala