De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape. La a patra am adaugat si: o ceapa,
De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape.
La a patra am adaugat si: o ceapa, 2 morcovi, citiva catei de usturoi, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita bicarbonat.
Le-am lasat sa fiarba bine, bine.
Separat am taiat marunt 3 cepe si le-am pus la prajit.
Daca vrei sa pui si feliute de bacon sau costita acum e momentul.
Cand s-a aurit un pic ceapa am pus bulion (cam 4-5 linguri).
Cind a fost gata fasolea, am stins focul si am adaugat citiva catei de usturoi taiati matunt, sare, piper si boia dulce.
Din lipsa de timp am facut fasolea la blender, voi, daca aveti timp si conditii sa o dati pe masina de tocat carne: alta constistenta va avea si alt gust.
Ca sa nu arunc uleiul de la ceapa cu bulion, l-am scurs in fasole si l-am amestecat bine (voi puteti pune ulei curat, trebuie putin) si am amestecat si un pic din ceapa cu bulion in compozitie.
Se pune pe farfurie o portie zdravana de iahnie, deasupra ceapa cu bulion.
Pofta buna!
Reteta Iahnie de fasole ca-n Moldova a fost propusa de California pe forum culinar.ro
Alte retete cu fasole gasiti aici:
Iahnie de fasole pentru post,
Mancarica cu fasole, ciupercute si spaghete,
Salata de fasole
Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...
Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa