Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece. Dupa 10-15 minute, socotite de la primul clocot, se strecoar
Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece.
Dupa 10-15 minute, socotite de la primul clocot, se strecoara.
Intre timp, se taie slanina felii de 2 cm grosime, se rumeneste pe ambele parti, in putin ulei incins, apoi se aseaza pe o farfurie.
In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga morcovii, taiati rondele subtiri.
Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga pasta de rosii, sare si piper dupa gust, cimbrul si foaia de dafin.
Apoi se adauga fasolea.
Se amesteca totul, se mai toarna putina apa fierbinte, se asaza deasupra feliile de slanina, se acopera cratita si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana cand boabele de fasole se inmoaie bine.
Se serveste cu muraturi sau varza acra, tocata marunt.
Pofta buna!
Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:
Mancare de mazare cu carne si sos de rosii
Mancare de mazare cu pui
Supa de mazare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post