Ceapa se toaca si se pune un pic la calit. Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor . Ardeiul gras se taie si el si se
Ceapa se toaca si se pune un pic la calit.
Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor .
Ardeiul gras se taie si el si se trece usor prin ulei.
Fasolea verde se opareste usor.
Restul legumelor se curata si se taie rondele.
Si le asezam in straturi intr-o cratita adanca, potrivita pentru cuptor:
Primul este cel de ceapa
Urmeaza feliile de cartofi, pe care le condimentam-eu cu sare si piper, dar merge si boia, verdeata etc.
Am continuat cu un strat de ardei gras.
Apoi cu rondelele de vinete pe care le-am sarat in prealabil.
Si un strat de varza tocata
Un strat de morcovi condimentati.
Fasolea si apoi prazul, usor condimentat si el.
Si un strat mai generos de dovlecei.
Si se incheie cu un strat rosii.
Puteti folosi orice combinatie, ideea este sa alternati legumele trecute prin ulei cu cele crude, si cartofii sa fie destul de jos, sa aiba timp sa se patrunda.
Se toarna peste ele putina apa (maxim o cana), se pune cratita pe foc doar cat sa se infierbante, apoi se pune in cuptorul incins, unde se lasa cam 45 min la 200 grade C; nu se amesteca, se zgaltie doar din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca, in mod normal legumele lasa suficienta zeama ca sa fiarba bine, iar stratul de ceapa cu ulei ajuta si el sa nu se lipeasca nimic.
Spre final se face un mujdei concentrat care se toarna peste legume.
Ghiveciul este foarte bun si rece, daca aveti rabdare si il portionati cand s-a racit isi va pastra si forma.
Reteta Ghiveci in straturi a fost propusa de oanaC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios