Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr soia
  • 500 ml supa de legume
  • 4 fire praz
  • 800 gr fasole boabe la conserva
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml vin
  • 2 felii paine
  • praf de chilli

Mod de preparare

Se fierbe soia in supa de legume, apoi se adauga praf de chili. Se taie marunt 2 catei de usturoi. Se curata prazul si se taie rondele groase, apoi se scurg boabele de fasole din conserve. Se prajesc bucatelele de soia in ulei incins, apoi se scot. In uleiul ramas se prajeste prazul si usturoiul cca 5 minute. Se toarna vinul si supa in care a fiert soia. Se adauga boabele de fasole si se lasa la fiert la foc mic cca 5 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se decojesc feliile de paine si se marunteste miezul. Se toaca 1 catel de usturoi. Intr-o forma de sufleu sau o tava potrivita pentru cuptor, unsa cu ulei si frecata cu usturoi, se asaza amestecul de praz si fasole, se repartizeaza bucatele de soia si de paine. Se coace in cuptor cca 10 minute.

Daca nu tineti post, se poate presara deasupra, inainte sa puneti legumele la cuptor, cascaval ras sau mozzarella.


Ghiveciul de legume la cuptor se serveste cald.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors