Ghiveci de legume

Pentru ghiveciul de legume aveti nevoie de ceapa, morcovi, ardei, rosii, pasta de tomate, ciuperci, dovlecei, cartofi si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 frunze de salata
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Aceasta reteta de ghiveci de legume este foarte buna pentru o zi de post sau pentru o mancare vegetariana. Ceapa se caleste in ulei incins. Se adauga morcovii taiati rondele, ardeii tocati cubulete si se adauga putina apa. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga ciupercile feliate, cartofii taiati cubulete si se acopera cu apa. Se lasa la fiert cca 20 de minute, dupa care se pun rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, dovlecelul cubulete, foaia de dafin si se condimenteaza. Se mai lasa 10 minute, apoi se opreste focul, se adauga  apoi la ghiveciul de legume salata verde taiata fasii si se decoreaza cu patrunjel verde. Ghiveciul de legume va fi intotdeuna una dintre cele mai gustoase retete de post.


Se serveste imediat.

Alte retete de post:

Sarmale de post

Clatite de post

Maioneza de post

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors