Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Patrunjel verde
  • Sare
  • piper
  • Boia dulce
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa asa minim o jumatate de ora.

Se spala vinetele pentru a inlatura excesul de sare si apoi se lasa la scurs.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

In putin ulei de masline se pune la calit ceapa impreuna cu usturoiul.

Se adauga vinele peste ceapa calita, se condimenteaza cu piper si boia dulce.

Se indeparteaza pielita la rosii, se taie in cubulete, apoi se adauga peste vinete impreuna cu o foaie de dafin si coditele de la patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc pana se inmoaie vinetele.

Ghiveciul se poate presara cu patrunjel tocat marunt, putandu-se servi ca atare sau pe felii de paine prajita.

Pofta buna !

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors