Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Patrunjel verde
  • Sare
  • piper
  • Boia dulce
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa asa minim o jumatate de ora.

Se spala vinetele pentru a inlatura excesul de sare si apoi se lasa la scurs.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

In putin ulei de masline se pune la calit ceapa impreuna cu usturoiul.

Se adauga vinele peste ceapa calita, se condimenteaza cu piper si boia dulce.

Se indeparteaza pielita la rosii, se taie in cubulete, apoi se adauga peste vinete impreuna cu o foaie de dafin si coditele de la patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc pana se inmoaie vinetele.

Ghiveciul se poate presara cu patrunjel tocat marunt, putandu-se servi ca atare sau pe felii de paine prajita.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu nuca si silvoita

Este o prajitura de post tare buna, a iesit un blat moale, pufos si este preparata fara nici un pic de zahar, doar cu Green...

Negresa cu nuca si silvoita
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce