GARNITURA DE SEDANO (Apium graveolens dulce ) CU MORCOVI

*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).* Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna cu rosiile. Se taie ceap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 frunze de sedano
  • 3 morcovi tip carotte potrivit de mari
  • 2 rosii
  • 1 ceapa medie
  • 50 grame unt
  • un usturoi mic
  • un cub de concentrat de legume
  • 1/2 pahar de apa plata/fiarta
  • 1 lingurita de otet sau cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare

*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).*

Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna cu rosiile.

Se taie ceapa fideluta, morcovii se taie jumatati pe lung apoi se toaca marunt, se toaca sedano-ul, rosiile se taie cubulete.

Se incing intr-o craticioara 50 de grame de unt, se inabuse ceapa, se adauga morcovii bucatele, sedano-ul tocat, rosiile cubulete si usturoiul. Se lasa sa se inabuse impreuna amestecand mereu. Se adauga cubuletul de concentrat de legume dizolvat in 1/2 pahar apa plata/fiarta, se mai pune 1 lingurita de otet sau cateva picaturi de lamaie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie sedano-ul si morcovii sunt fierti.
Se serveste ca garnitura pentru alte mancaruri de legume sau pentru cei care mananca si carne se serveste garnitura la mancaruri de pui.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu urda

Aceasta prajitura am pregatit-o dupa Prajitura Rudy, dar am modificat cantitatile ingredientelor dupa gustul nostru. A iesit...

Prajitura cu urda
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide