3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca s
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti. 3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti.
Se pastreaza in frigider. A doua zi, se incalzesc in cuptorul de gratar sau la microunde.
Alte retete recomandate
Ciorba de spanac
Rulada spanac
Mancare cu spanac
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post