Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa
Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa la scurs si racit.
Cartofii se taie felii rotunde, conopida se imparte in buchetele mici, la fel si brocoli, morcovii se taie in doua, longitudinal si se sareaza.
Dovlecelul si vanata, se curata de coaja, se taie felii subtiri, si se pun la inmuiat cu sare circa 15 minute.
Se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma si se pun la rece.
Se omogenizeaza faina cu berea si cu galbenusurile de ou, se adaoga albusurile batute spuma, mararul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper.
Legumele uscate se dau prin aluat si se prajesc in uleiul incins pana devin galben-aurii, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se prepara dressingul din: iaurt, mararul tocat marunt, ceapa si usturoiul verde tocate marunt si uleiul de masline; se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste ca aperitiv cald, alaturi de dressing.
Este o mancare usoara deci recomand un vin alb demidulce, rece ca gheata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post