Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in patru, apoi sf
Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in patru, apoi sferturile in doua. Puneti toate bucatile de bulb in apa sarata clocotita si fierbeti-le 10 minute. In timp ce acestea fierb, incingeti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si intepati pielita rosiilor. Dupa 10 minute, luati o spatula cu fante, scoateti cu ea bucatile de bulb si puneti-le tot in tava. In apa in care a fiert feniculul, scufundati rosiile pentru 45 de secunde, ca sa li se inmoaie pielita. Scurgeti-le aproape imediat si puneti-le sub un jet de apa rece. Curatati cu mana pielita rosiilor, apoi asezati-le pe toate in tava. Adaugati maslinele, cimbrul si usturoiul si asezonati totul cu sare si piper. Stropiti cu 2 linguri bune de ulei de masline si amestecati totul. Incercati sa aranjati legumele estetic, dar astfel incat sa aveti un singur strat. Turnati deasupra vinul si zdrobiti cuburile de unt peste legume. Coaceti 30 de minute, la nivelul din mijloc al cuptorului incins.
Se poate servi ca garnitura.
Alte retete recomandate:
Vinete la cuptor
Tocana cu orez si legume
Tocana de ciuperci de padure
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post