Fasole verde cu rosii

Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute, se strecoara. Rosiile s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg fasole verde
  • 7 kg rosii| 2 cepe
  • 2 kg cartofi
  • 20 g unt
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper
  • 7 legatura de patrunjel verde
  • 7 catel de usturoi
  • costita afumata
  • 3 cartofi fierti (facultativ)

Mod de preparare

Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute, se strecoara.

Rosiile se decojesc (scufundandu-le in prealabil un minut in apa clocotita), apoi se taie sferturi.

Intr-o cratita, se infierbanta untul si uleiul, dupa care se

adauga ceapa, rosiile si apoi fasolea.

Se inabusa totul pe foc mic.

Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga patrunjelul taiat

marunt, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pentru ca mancarea sa fie mai consistenta, se pot adauga

feliute de costita, usor rumenite in prealabil, si cartofi fierti.
Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide