Fasole verde cu rosii

Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa tocata cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. fasole
  • 1/2 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita patrunjel si marar tocat
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa tocata cu faina si se stinge cu putina zeama in care a fiert fasolea. Se adauga bulionul facut din 1/2 kg rosii sau rosiile curatate de pielita si seminte si taiate bucati mici, verdeata, zaharul, sarea si fasolea bine scursa de apa. Se lasa pe foc sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor si se tine pina cind zeama a scazut bine
Se poate servi fierbinte sau rece

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide