Fasole boabe fierte

Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • sare.

Mod de preparare

Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, cat sa le cuprinda bine. Se pune pe foc mic, sa inceapa incet sa fiarba. Dupa ce da in clocot se trage la o parte, se scurge si se pune din nou pe foc potrivit, cu alta apa fierbinte. Se adauga o ceapa, zarzavatul, o frunza de dafin, spre sfarsit se pune sarea. Se fierbe pe foc mic. Numai astfel boabele raman intregi. Dupa gust se pot adauga doi, trei catei de usturoi. Cand se asaza in castron sau in farfurie, se scoate zarzavatul si frunza de dafin. Daca fasolea este mai veche se moaie in apa din ajun.


Fasolea boabe fierte se serveste calda sau rece, cu muraturi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors