Fasole batuta

Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece. Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa. Este indicat sa repetati aceasta operat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 150 ml ulei
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece.

Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa.

Este indicat sa repetati aceasta operatiune de trei ori. Dupa ce a fiert fasolea, se strecoara, se lasa sa se raceasca si se amesteca bine cu mixerul.

In pasta obtinuta se incorporeaza, treptat, uleiul.

Se sareaza si se adauga mujdei de usturoi.
Compozitia se aseaza pe un platou si se orneaza cu ceapa calita.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors