Falafel original israelian

Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si ustu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. boabe naut
  • 400 gr. patrunjel
  • 6 catei de usturoi
  • 4 cepe
  • 4 lingurite chimen
  • 6 lingurite apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente. Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins sau chipsiera.
Se serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina si shug sau mujdei de usturoi.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala