Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml suc de rosii la conserva
  • 2 vinete mari
  • 2 roșii mari
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de oregano uscat/ 2 frunze de oregano
  • 1 lingură de busuioc uscat / 2 frunze de busuioc
  • 100g brânză feta/mozzarella (opțional, pentru un plus de savoare)
  • patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit, se taie felii de vanata, egale, dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.

Intr-o tava, se pune vanata si rosiile felii, intre fiecare felie de vanata ( vedeti poza), se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min. Intre timp, se taie cubulete cele 2 rosii, se incinge o tigaie, se adauga putin ulei, se caleste cu tot cu coaja, un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului, se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba cat sa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt. Dupa 15 minute, se scoate vanata din cuptor, se toarna sucul de rosii si se dau la cuptor, pentru inca 10 min. Cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor, se pune mozzarella rasa, atat cat sa se topeasca frumos. Inainte de servire, se pune verdeata tocata marunt. Pofta buna!

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce