Drob de urzici

Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se sting

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • 2 I apa
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 4 oua
  • 1/4 pachet de unt
  • 50 g cascaval ras
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins.

Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.

Se amesteca rantasul cu piureul de urzici, apoi se potriveste de sare si piper.

Se lasa pe foc pana da in clocot, da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca totul cu doua oua batute.

Intre timp, celelalte doua oua se fierb tare, se trec sub jet de apa rece si se curata.

Unul se toaca si se adauga in compozitie, al doilea se taie pe lung, in sferturi.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se presara cu pesmet.

Se toarna jumatate din compozitie, dupa care se aseaza sferturile de ou si se adauga piureul ramas.

Se presara cu cascaval ras, se adauga bucatele de unt si se lasa la cuptor circa 1/2 ora, la foc potrivit.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors