Dovlecel scazut

Se curata dovlecelul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o jumate de lingura de sare, se lasa sa stea cateva minute. Intre timp se caleste o ceap

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un dovlecel mare
  • o ceapa
  • 1 linguritza de boia dulce de ardei
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml frisca lichida sau smantana
  • piper
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se curata dovlecelul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o jumate de lingura de sare, se lasa sa stea cateva minute.

Intre timp se caleste o ceapa

Se adauga dovelecelul, linguritza de boia dulce de ardei si lingura de faina.

Se amesteca bine si se stinge cu 150 ml frisca lichida sau smantana.

Se adauga piperul, patrunjelul verde, sarea si se lasa sa dea un clocot sa se desfaca faina.

Se poate servi ca si garnitura la fripturile de carne
Reteta Dovlecel scazut a fost propusa de Carmiris

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide