Dovlecel la cuptor

Dovlecelul se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata marunt, usturoi pisat si put

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei
  • 500 gr. carne macinata de porc si/sau vita
  • o ceapa mare
  • 2 rosii
  • 4 catei usturoi
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei(de masline)
  • smintina

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata marunt, usturoi pisat si putin marar. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de dovlecel peste care se pune carnea tocata si se acopera cu dovlecelul ramas peste care se pun rosile taiate rondele si o cana de apa. Dovlecelul se lasa in cuptor aprox.30-40 min. Cind dovlecelul este gata, se pune restul de marar tocat.
Se serveste cu smintina

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce