Dovlecei umpluti cu soia si orez

Se taie dovleceii jumatate pe orizontala si se scobesc de miez cu o lingurita. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare si dupa se scurg. Se

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 dovlecei potriviti
  • 2 cepe
  • 1 cana de orez
  • 1/2 cana soia granule
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie dovleceii jumatate pe orizontala si se scobesc de miez cu o lingurita. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare si dupa se scurg.

Se caleste ceapa data prin razatoare mare, intr-o cratita. Se adauga orezul spalat bine, granulele de soia si se lasa sa fiarba la foc mic pana fierbe orezul. Se adauga pasta de tomate, sare, piper. Se lasa compozitia sa se raceasca putin, dupa care se umple dovleceii.

Se aseaza dovleceii umpluti intr-un vas uns cu ulei si se introduc la coptor 10 - 15 minute pentru a se inmuia.
Se servesc calzi cu patrunjel.

Retete de post

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de menta si ciocolata

S-a vrut a fi un tort cu crema de menta si glazura de ciocolata, dar am facut o greseala : am intins glazura de ciocolata...

Tort cu crema de menta si ciocolata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala