Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbru

Dovleceii se spala cu apa rece. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Se lasa la fiert timp de 10 minute. Intre timp, scurgeti mozzarella si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 dovlecei rotunzi (dar se pot utiliza si lunguieti)
  • 350 g de mozzarella
  • piper
  • cimbru
  • 8 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii se spala cu apa rece.

Se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Se lasa la fiert timp de 10 minute.

Intre timp, scurgeti mozzarella si taiati-o in bucati mici.

Amestecati-o cu cimbru si cu ulei de masline.

Luati dovleceii de pe foc, puneti-i sub apa rece.

Taiati capacul de la dovlecei si scoateti miezul cu ajutorul unei linguri sau al unui cutit.

Umpleti dovleceii cu mozzarella. Aranjati-i intr-o tava.

Si puneti la cuptor la 180 gr C (foc mediu) pentru 10-15 minute.
Pofta buna!

Reteta Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbru a fost propusa de IRINA OLIVIA pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovlecei gasiti aici:

Dovlecei umpluti cu soia si orez,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Dovlecei gratinati

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide