Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca bine cu usturoiul pisat
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.
Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se
amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se
potriveste de sare si piper.
Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.
Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care
se piseaza intr-un vas cu putin ulei.
Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.
Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala