Dovlecei umpluti

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca bine cu usturoiul pisat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime mijlocie
  • 250-300 g carne de oaie sau berbec tocata
  • 4 linguri de orez
  • 2-3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.

Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se

amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se

potriveste de sare si piper.

Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.

Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care

se piseaza intr-un vas cu putin ulei.

Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.

Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala