Pentru dovleceii umpluti aveti nevoie de dovlecei, orez, carne tocata de pui, verdeata, unt, smantana, lapte, faina si condimente.
Se curata dovleceii de miez, care se pune intr-un bol. Separat, se amesetca carnea tocata de pui cu sarea, piperul, orezul, mararul tocat si ceapa tocata marunt. Se framanta bine compozitia, apoi se umplu dovleceii cu ea. Separat, se pune ulei intr-un vas, se adauga miezul de la dovlecei, se pun dovleceii si se toarna 1-2 cani de apa. Se lasa la fiert la foc mic, acoperit cu un capac. Se topeste untul in alt vas, se adauga faina, laptele fierbinte si smantana. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara cu nucsoara si piper macinat.
Dovleceii fierti se servesc cu sosul bechamel, ornati cu marar.
Alte retete:
Cartofi la cuptor
Iahnie de fasole
Ciuperci umplute
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios