Dovlecei umpluti

Se curata dovleceii de partea alba, se spala in apa rece si se golesc de seminte. Se lasa sa se scurga. Carnea se amesteca cu ceapa tocata si cartofu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 dovlecei mijlocii
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 rosii mari
  • 1 cartof crud
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata dovleceii de partea alba, se spala in apa rece si se golesc de seminte. Se lasa sa se scurga.

Carnea se amesteca cu ceapa tocata si cartoful dat pe razatoare. Peste amestec se pun rosiile taiate felii subtiri, dupa ce au fost curatate de pielite, apoi verdeata tocata, oul si sare dupa gust. Se omogenizeaza amestecul si se pipereaza dupa gust, apoi se umplu dovleceii. Dovleceii astfel pregatiti se pun intr-un vas adanc, se acopera cu apa calda si se fierb la foc potrivit o ora. In sosul in care fierb dovleceii se pune sare,

iar cand mancarea este aproape gata, se adauga o lingura de bulion de rosii. Mancarea se scade in cuptor.

Se serveste cu smantana pe deasupra.

Alte retete culinare:

Mancare de dovlecei

Salata de vinete si dovlecei

Dovlecei cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala