Dovlecei la cuptor

Aceasta reteta poate fi facuta cu orice fel de legume, nu doar cu dovlecei. Puteti folosi zucchini, vinete sau de ce nu conopida. Dovleceii se curata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 250 ml de iaurt
  • 50 ml ulei de masline
  • pesmet
  • 50 de grame de branza

Mod de preparare

Aceasta reteta poate fi facuta cu orice fel de legume, nu doar cu dovlecei. Puteti folosi zucchini, vinete sau de ce nu conopida. Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie in bastonase, cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se lasa intr-o farfurie, timp de 15 minute. Intre timp se amesteca pesmetul cu telemeaua rasa fin. Se amesteca uleiul de masline cu iaurtul.

Dupa 15 minute punem dovleceii pe hartie absorbanta apoi ii trecem prin amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine apoi se trec prin pesmet si branza. Se acopera pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).


Se pot servi imediat cu un sos de iaurt, maioneza sau branza.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide