Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc in apa cu sare.
Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc in apa cu sare, dupa care se fierb si se scurg. (Daca se folosesc dovlecei din conserva, se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte, se inabusa in 75 g margarina, se adauga restul de lapte si jumatatea de cub MAGGI, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe 5 minute. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga oua, sare, dovlecei, marar verde, smantana si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca pentru uniformizare. intr-o tava unsa cu 25 g de margarina, se aseaza compozitia de dovlecei, se niveleaza, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Dovleceii gratinati cu smantana si cascaval se servesc calzi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post