Dovlecei cu sos de smantana

Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 400 gr carne tocata de curcan
  • 1-2 cepe
  • 50 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 50 ulei de floarea-soarelui
  • Pentru sos:
  • 300 ml smantana
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocata, intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, orez, verdeata si ceapa. Compozitia de carnese framanta cateva minute si se umplu dovleceii. Acestia se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu putina apa, se condimenteaza cu sare, piper boabe si cimbru si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. In acest timp se prepara sosul din smantana, boia si pasta de rosii, care se toarna in tava cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor.
Dovleceii se servesc ornati cu fire de marar si patrunjel.

Alte retete:

Orez cu dovlecei la cuptor

Dovlecei gratinati

Placinta cu dovleac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala