Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm.
Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm. Cand se folosesc dovleceii din conserva, se scurg de lichid si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Arpagicul se spala, se opareste, se curata si se spala din nou cu apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ceapa se inabusa in 25 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, dovleceii, cubul MAGGI si se continua inabusirea 5 minute, adaugandu-se 1 l de apa fiarta. Arpagicul se inabusa in 25 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga peste dovlecei si se fierb impreuna. Se adauga marar verde si suc de lamaie.
Dovleceii cu sos de lamaie se servesc calzi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post