Dovlecei cu sos alb

Pentru dovleceii cu sos alb se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii. Se fierb putin in apa clocotita.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 2 l apa
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca lapte
  • 2 linguri branza rasa.

Mod de preparare

Pentru dovleceii cu sos alb se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii. Se fierb putin in apa clocotita, potrivita de sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg prin strecuratoarea de macaroane. In acest timp se face un sos alb din faina si unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amesteca cu dovleceii si cu branza rasa. Se asaza intr-o forma si se dau la cuptor sa se rumeneasca.


Dovleceii cu sos alb se serrvesc calzi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors