Dovlecei cu rosii si mozzarella

Dovleceii ii taiem in jumatate si scobiti-i cu atentie de miez. Mixati miezul. Dovleceii ii fierbem timp de un minut, in apa clocotita, apoi lasati-i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doi dovlecei mai mari
  • 4 rosii
  • 250 g mozzarella
  • 100 g emmentaler ras
  • 4 catei de usturoi
  • doua cepe
  • pesmet
  • sare si piper
  • unt
  • ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii ii taiem in jumatate si scobiti-i cu atentie de miez. Mixati miezul.

Dovleceii ii fierbem timp de un minut, in apa clocotita, apoi lasati-i sa se raceasca.

Opariti rosiile, decojiti-le si taiati-le in cubulete.

Tocati ceapa si usturoiul, apoi puneti-le la calit in putin unt.

Adaugati dovlecei, rosiile si lasati compozitia pe foc mic pana ce obtineti un face un piure. Preincalziti cuptorul la 200° C.

Amestecati piureul de legume cu pesmet, sarati si piperati.

Ungeti cu ulei o tava pentru cuptor, umpleti apoi jumatatile de dovlecei cu piure.

Taie mozzarella in felii si asezati-le este dovlecei. Presarati emmentaler si introduceti tava la cuptor pt 15 minute.
Alte mancaruri cu legume

Salata de telina

Salata de varza

Salata bulgareasca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide