Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantit
Se curata dovleceii de coaja si de seminte si se taie
cubulete.
Se caleste ceapa, taiata pestisori, intr-un vas in care s-a topit jumatate din cantitatea de unt.
Se lasa pe foc 4 minute.
Se adauga cubuletele de dovlecei, cubul de zahar, se presara 1/2 cub de concentrat, sfaramat, si se toarna
100 ml apa.
Se acopera si se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute.
Intre timp, se dizolva in 500 ml de apa calda concentratul ramas.
Se curata prazul, se pastreaza partea alba, care se taie rondele.
Acestea se rumenesc circa 2 minute in untul ramas.
Se adauga orezul, amestecand continuu.
Se toarna 100 ml de bulion, se potriveste de sare si piper si lasa sa dea in clocot.
Se acopera si se lasa sa fiarba, pe foc mic, circa 8 minute.
Cand lichidul a scazut, se adauga din nou 100 ml de bulion si se lasa la fiert inca 8 minute.
Se toarna bulionul ramas, adaugandu-se si sofranul. Se
flstoarna orezul pe un platou, se asaza deasupra cubuletele de dovleac si ceapa tocata.
Se presara cu cascaval ras si se ierveste imediat.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post