Dovlecei cu maioneza

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se inlatura semintele dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se pun dovleceii la scurs si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se inlatura semintele dupa care se pun la fiert in apa cu sare.

Dupa fierbere se pun dovleceii la scurs si se lasa sa se raceasca.

Se face maioneza (dupa reteta fiecaruia) si se introduce impreuna cu dovleceii fierti si raciti in robotul de bucatarie pana se formeaza o pasta.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa preferinta se poate adauga si un catel de usturoi.
Se serveste ca aperitiv in boluri, sau introdus in diferite legume: rosii, ardei etc., sau pur si simplu pe felii de paine prajita.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala