Dovlecei cu iaurt si rosii

Se curata dovleceii, se spala, se taie feliute, se fierb in apa clocotita in care s-a adaugat sare si se strecoara. Se aseaza intr-o tava cate un str

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 500 ml iaurt
  • 10 rosii
  • 4 linguri de unt
  • 5 linguri de verdeata
  • sare

Mod de preparare

Se curata dovleceii, se spala, se taie feliute, se fierb in apa clocotita in care s-a adaugat sare si se strecoara.

Se aseaza intr-o tava cate un strat de dovlecei si unul de rosii decojite, taiate felii si presarate cu verdeata. Ultimul strat va fi de rosii.

Se pun deasupra trei linguri de unt si se lasa la cuptor pana se rumeneste.

Dupa ce se scoate vasul de la cuptor, se mai adauga o lingura de unt.
Mancarea se serveste calda, cu iaurt.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide