Dovlecei cu cascaval si orez

Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte. Dovleceii se calesc in ulei,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 cana de orez
  • 4 rosii
  • 100 g cascaval ras
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime.

Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte.

Dovleceii se calesc in ulei, la foc mic. intre timp, se fierbe

orezul in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute.

Miezul dovleceilor se caleste in unt, se amesteca apoi cu

orezul, rosiile decojite si tocate marunt si cu usturoiul pisat.

Se potriveste de sare si piper, dupa care se umplu jumatatile de dovlecei cu aceasta compozitie.

Se presara cu cascaval ras si se asaza intr-un vas termorezistent.

Se toarna uleiul in care s-au calit dovleceii si se lasa vasul la cuptor circa 20 de minute.
Se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide