Dovlecei cu cascaval si orez

Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte. Dovleceii se calesc in ulei,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 cana de orez
  • 4 rosii
  • 100 g cascaval ras
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime.

Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte.

Dovleceii se calesc in ulei, la foc mic. intre timp, se fierbe

orezul in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute.

Miezul dovleceilor se caleste in unt, se amesteca apoi cu

orezul, rosiile decojite si tocate marunt si cu usturoiul pisat.

Se potriveste de sare si piper, dupa care se umplu jumatatile de dovlecei cu aceasta compozitie.

Se presara cu cascaval ras si se asaza intr-un vas termorezistent.

Se toarna uleiul in care s-au calit dovleceii si se lasa vasul la cuptor circa 20 de minute.
Se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors