Dovlecei cu cascaval

Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara sosul. Se caleste faina in u

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 10 g sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 2 cani de
  • 1/2 pachet de unt
  • 4 linguri de faina
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura cu varf de pesmet

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara sosul.

Se caleste faina in untul topit. Se stinge apoi cu , amestecand continuu.

Dovleceii se taie felii si se pun intr-un vas termorezistent.

Se sareaza, se pipereaza, se presara cu cascaval si pesmet, se toarna sosul si se introduce vasul la cuptor. Dovleceii se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors