Dovlecei a la grec

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm grosime, apoi in jumatate sau in sferturi. Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circ

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 4 rosii
  • 250 g mazare
  • 2 cepe verzi (lira frunze)
  • 1 legatura de patrunjel si marar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm

grosime, apoi in jumatate sau in sferturi.

Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circa 10 minute.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata de coaja, dupa care se taie felii.

Mararul si patrunjelul se toaca marunt.

Intr-un vas potrivit de mare se asaza legumele in straturi alternative: ceapa, dovleceii, mazarea si feliile de rosii. Fiecare strat se presara cu verdeata, se sareaza si se pipereaza.

Se toarna deasupra o lingura de ulei.

Se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, circa 15-20'de minute.
Se serveste rece.

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide