Un preparat de toamna, surpriza la o masa in familie!
Se spala bine dovleacul, apoi se taie capac in partea de sus, se curata de samburi si de o parte din miez (ne ajutam de o lingura). Se unge in interior cu ulei, un praf de sare si un praf de piper, apoi se da la cuptor pentru 30 de minute sa se coaca alaturi de capac.
Intre timp curatam si spalam zarzavatul; ceapa se taie solzisori, ardeiul cubulete mici, morcovul si partunjelul, la fel, cubulete, si miezul de dovleac scos se taie si el in cubulete si ciupercile curatate se feliaza.
Se incinge un strop de ulei si calim tot zarzavatul pana se inmoaie un pic. Potrivim de sare si piper. Adaugam si paharul de vin si lasam sa se evapore un pic. Desfacem lingura de faina si boiaua cu 100 ml apa rece si adaugam peste legumele din tigaie. Mai lasam 5 minute la foc moale, apoi oprim focul.
Se scoate dovleacul din cuptor si se toarna in el zarzavatul din tigaie, adaugam si 2 foi de dafin si dam din nou la cuptor, cca. 20 minute, apoi se poate servi mancare calda.
Pofta buna!