Dovleac copt

Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg. Se taie mai usor daca fol

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovleac

Mod de preparare

Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg. Se taie mai usor daca folosim un fierastrau de mana. Dovleacul taiat se aseaza intr-o tava de tabla, cu coaja in jos si se coace 40 minute, la foc potrivit. Din timp in timp se verifica la mijloc cu o furculita, pentru a vedea daca s-a copt. Cu cat este mai copt un dovleac si cu cat este mai galbena coaja, cu atat va fi mai dulce si mai moale. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider.
Alte retete bucatarie recomandate

Ciuperci umplute

Musaca de vinete

Legume la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala