Couscous cu legume este o reteta traditionala marocana, foarte usoara si delicioasa, dar mai ales sanatoasa. In mod traditional pregatirea couscous-ului dureaza foarte mult.
Couscous-ul este o mancare reprezentativa pentru Maroc, ca si pentru toate tarile din partea de nord a Africii. In mod traditional prepararea couscous-ului dureaza foarte mult, in Maroc femeile adunandu-se laolalta ca sa il prepare. De cele mai multe ori la noi in tara in magazine vom gasi couscous gata uscat si preparat, dar daca totusi ai norocul sa gasesti couscous original, iata cum trebuie sa il prepari:
1. Spala couscousul intr-o oala incapatoare, amestecand cu mana. Repeta cu inca o tura de apa si lasa couscous-ul pentru 10 minute ca sa se hidrateze. Trece mainile prin toate boabele de couscous ca sa nu se stranga in bulgari mai mari. Stropeste-l cu ulei de masline si amesteca tot cu mainile.
2. Pune apa intr-o oala mare la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba, aseaza deasupra un vas de bambus pentru gatit la aburi. Daca ai un vas de gatit la aburi cu perforatii mari, aseaza deasupra o bucata de tifon, ca cea folosita pentru a face branza de casa. Toarna couscous-ul in vasul pus la baie de aburi si lasa-l la aburi timp de 20 de minute.
3. Toarna couscous-ul intr-un bol si lasa-l sa se racoreasca pana poti sa-l manevrezi cu mainile. Amesteca o lingura de sare intr-o cana de apa si toarna jumatate peste couscous. Usor, folosindu-ti mainile, separa si mangaie toate boabele de couscous. Apoi toarna apa ramasa si repeta procesul. Acest pas este foarte important in cultura marocana, fiecare boaba de couscous trebuie sa beneficieze de mangaiere.
Apoi pune-l din nou la aburi pentru 20 de minute, dupa care mangaie-l din nou cu apa si sare, dupa care lasa-l sa se raceasca complet.
Cat timp se raceste couscous-ul, prepara sosul de legume. Daca vrei sa fie mai consistent poti sa adaugi si carne de pui, dar iti spun sigur ca nu ai nevoie.
Caleste putin ceapa impreuna cu toate condimentele si rosiile decojite si tocate, pentru vreo 2 minute. Adauga legumele taiate bucati mari, dovleacul dulce adauga-l cu coaja cu tot si caleste-le putin. Toarna deasupra apa sa le acopere si lasa sa fiarba pentru 40 de minute, pana scade lichidul la consistenta unui sos si legumele sunt moi.
Serveste couscous-ul cu legume si sos deasupra in farfurii individuale.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post