Conopida si brocoli la cuptor

Conopida/brocoli se curata de frunze, se taie buchetele si se fierbe la foc mic cateva minute, apoi se scot pe un prosop se bucatarie si se lasa sa se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatini conopida si/sau brocoli
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 1 mana de migdale tocate
  • 1 lingurita boia iute
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Conopida/brocoli se curata de frunze, se taie buchetele si se fierbe la foc mic cateva minute, apoi se scot pe un prosop se bucatarie si se lasa sa se usuce bine.

Condimentele se amesteca cu sarea si se zdrobesc intr-un mojar.

Untul cu uleiul de masline se incing intr-o cratita, se adauga apoi condimentele si migdalele si se prajesc putin.

Se pune apoi conopida si se caleste cateva minute, la sfarsit se adauga zeama si coaja rasa de lamaie.

Conopida se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da 10 minute la cuptorul incins la 200 grade, pe nivelul superior, sub griller.

Rezultatul crocanto-aromato-picant
Pofta buna!

Reteta Conopida si brocoli la cuptor a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Ciorba de conopida,

Paste cu conopida,

Conopida la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide