Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 2 oua
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • sos alb din maioneza
  • smantana si usturoi

Mod de preparare

Conopida se spala, se desface buchetele si se pune la fiert timp de 10 minute. Cand s-a fiert, se sareaza si se lasa putin deoparte timp in care se pregatesc faina si ouale pentru pane.

Uleiul se pune in tigaie la incins.

Se bat ouale cu furculita si cu putina sare, apoi se tavalesc buchetelele de conopida mai intai prin faina, apoi prin ou si din nou prin faina. Se prajesc in tigaie in ulei incins.

Buchetelele de conopida pane se scot pe un servetel cand s-au prajit, ca sa absoarba uleiul.

Se servesc calde cu un sos dupa preferinte, de exemplu cu maioneza si smantana si putin usturoi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors