Conopida la cuptor cu chiftelute este o mancare delicioasa si consistenta de conopida cu carne la cuptor.
Prepararea conopidei:
Se spala o conopida frumoasa, se rupe buchetele si se fierbe pe abur, sarandu-se putin. Se unge o forma rezistenta cu unt, Se aseaza jumatate din conopida fiarta, se presara branza, apoi se adauga pesmetul prajit. Se aseaza restul de conopida iar deasupra de pregateste un sos, Albusele se bat spuma, se adauga galbenusurile, se pune faina si smantana, se sareaza si se toarna deasupra conopidei, in strat uniform. Se da la cuptor 25 de minute, la foc mediu.
Prepararea chiftelutelor:
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata foarte putin in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. Se adauga oul, un virf de cutit cu piper, 1/2 lingurita de sare fina, usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine.
Intr-o farfurie se pun 2 linguri de faina, se ia cite o lingura din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime la foc mijlociu, se pune apoi uleiul si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cite incap, neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte.
Aparatul Philips Multicooker ma atrage din urmatoarele motive:
- Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
- Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, sunt liberă să petrec timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru mine.
Conopida cu chiftelutele la cuptor se servesc calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post