Conopida la cuptor

Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa cloco

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 1 pachet de unt
  • 1 canita de otet
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cutie de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze.

Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare.

Cand conopida poate fi strapunsa cu furculita, se ia de pe foc, se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Intre timp, se topeste 1 lingura de unt, apoi se incorporeaza faina, amestecand continuu.

Se adauga, putin cate putin, le si, cand capata consistenta, smantana, 50 g de cascaval si se potriveste de sare si piper.

Se toarna peste conopida.

Se presara cu cascaval ras, amestecat cu pesmet si bucatele de unt.

Se lasa la cuptor, la foc iute, circa un

sfert de ora.

Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu o lingura de faina.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Paste cu conopida

Pizza cu blat din conopida

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors