Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa cloco
Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze.
Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare.
Cand conopida poate fi strapunsa cu furculita, se ia de pe foc, se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent.
Intre timp, se topeste 1 lingura de unt, apoi se incorporeaza faina, amestecand continuu.
Se adauga, putin cate putin, le si, cand capata consistenta, smantana, 50 g de cascaval si se potriveste de sare si piper.
Se toarna peste conopida.
Se presara cu cascaval ras, amestecat cu pesmet si bucatele de unt.
Se lasa la cuptor, la foc iute, circa un
sfert de ora.
Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu o lingura de faina.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Paste cu conopida
Pizza cu blat din conopida
Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...
Coliva de grauIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala