Conopida la cuptor

Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa cloco

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 1 pachet de unt
  • 1 canita de otet
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cutie de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze.

Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare.

Cand conopida poate fi strapunsa cu furculita, se ia de pe foc, se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Intre timp, se topeste 1 lingura de unt, apoi se incorporeaza faina, amestecand continuu.

Se adauga, putin cate putin, le si, cand capata consistenta, smantana, 50 g de cascaval si se potriveste de sare si piper.

Se toarna peste conopida.

Se presara cu cascaval ras, amestecat cu pesmet si bucatele de unt.

Se lasa la cuptor, la foc iute, circa un

sfert de ora.

Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu o lingura de faina.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Paste cu conopida

Pizza cu blat din conopida

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala