CONOPIDA GRATINATA CU CIUPERCI

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se tr

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Conopida 2.500kg
  • margarina 0.200kg sau unt 0.200kg
  • faina 0.175kg
  • lapte 0.400l
  • oua 0.150kg
  • cascaval 0
  • 100kg
  • ciuperci proaspete 0.500kg sau conserva 0.250kg
  • piper macinat 0.002kg
  • sare 0.020kg

Mod de preparare

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ciupercile proaspete se curata si se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame. In 75g margarina sau unt, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb si se amesteca continuu,pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc si se adauga oua si sare. Ciupercile se inabusa in 75g margarina sau unt, se adauga sos, conopida, piper si se amesteca. Compozitia obtinuta se asaza in tava unsa cu margarina sau unt,se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide