Conopida gratinata cu cascaval

Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • conopida - 1
  • 250 kg
  • margarina/unt - 100 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 300 ml
  • oua - 1 galbenus
  • cascaval - 75 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Faina dizolvata in 150 ml lapte se toarna peste 75 g margarina (sau unt), amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga galbenusul si sarea. In tava unsa cu 25 g de margarina (sau unt), se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se aseaza un strat uniform de conopida, apoi se acopera cu restul de sos si se presara cascavalul ras. Tava se introduce in cuptor pentru gratinare.

Conopida gratinata cu cascaval se serveste cald.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors