Conopida gratinata

Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare. Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 lamaie
  • 50 g cascaval ras
  • 1 cana de degresat
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare.

Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina, se adauga sare si, putin cate putin se adauga le.

Se freaca galbenusul, apoi se adauga in compozitie.

Se lasa pe bainmarie, amestecand continuu, pana capata

consistenta, fara a-l lasa sa fiarba.

Se ia vasul de pe foc si se adauga cascavalul ras.

Se desface conopida in buchete, se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna deasupra sosul.

Se lasa vasul la cuptor 20 de mirrute, la foc potrivit.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Paste cu conopida

Pizza cu blat din conopida

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors