Conopida gratin - Franta

Conopida cu bacon la cuptor este o mancare cu conopida rapida, delicioasa si deloc greu de preparat. Este o reteta culinara perfecta pentru pranz sau cina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 250 gr. smantana
  • 200 gr. bacon
  • 150 gr. de cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg. cu faina

Mod de preparare

Conopida se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 min.
Intr-un vas mai mare se amesteca galbenusurile cu un praf de sare si piper, cu smantana, bacon-ul prajit cu tot cu grasimea pe care a lasat-o, cascavalul ras pe razatoarea mare si 1 lg. cu faina.
Se adauga buchetelele de conopida scurse de apa, se amesteca presand usor conopida, apoi totul se rastoarna intr-un vas de yena uns cu ulei si se da la cuptorul incins pana se rumeneste usor.




Conopida gratin se poate servi ca garnitura la friptura, peste sau simpla.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala