Conopida cu sos alb la cuptor

Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge vasul care merge la cupt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 conopide(dupa marime)
  • 1/2 pahar smintina
  • 150g cascaval sau brinza
  • 2-3 linguri unt
  • sos alb

Mod de preparare

Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge vasul care merge la cuptor, se presara cu pesmet, se toarna un strat de sos alb, se asaza deasupra conopida si apoi iar sos alb. Se adauga unt si smintina si se da la cuptor sa se rumeneasca. In momentul cind se serveste, se mai adauga brinza pe deasupra, unt proaspat si smintina. Sosul se stinge cu zeama in care a fiert conopida, iar daca se adauga putin lapte este si mai gustos.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post