Conopida cu carnati

Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, apoi se strecoara. Se rumeneste in unt topit slanina,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 100 g slanina afumata
  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • 1/4 pachet de unt
  • sare

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, apoi se strecoara.

Se rumeneste in unt topit slanina, taiata felii, si ceapa, tocata marunt.

Se prajesc carnatii.

Se pune conopida pe un platou, incercand sa se refaca forma initiala. Se stropeste cu putin unt topit.

Se aseaza deasupra carnatii, iar in jurul conopidei, slanina si ceapa calita.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Paste cu conopida

Pizza cu blat din conopida

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala